Oktober.

 

 

Herfst

Oktober is herfst, soms zomers maar ook koud, stormachtig. Een tijd van overvloed in de Beuteroek. Met nog allerlei groeiende en bloeiende planten, zoals de klaproos, korenbloem, kamille, ereprijs, melkdistel en een onbekende hieronder. Kleurrijk tussen herfsttinten verderop.

 

 

Staand op het verste 'veurende', een overzichtsfoto met die weelderige overvloed. Op de voorgrond een sinds het voorjaar niet meer bewerkt 'vals zaaibed', braakliggende fijn gemaakte grond, maandenlang kaal met enkel wat grassprietjes, totdat het varkensgras woekerend de kop op stak en nu bulkt van duizenden afgerijpte zaden. Ideaal voer voor de zwermen zangvogeltjes waar ik op hoopte. Ze zijn er nog niet, wel kleine troepjes, gezinsverbanden denk ik dan, af en toe eens een groepje van 20.

 

 

Nog meer braak, onbewerkte ploegvoren sinds vorig jaar. Dit stukje bleef het langste kaal, andere ploegvoren zijn al lang begroeid met een gevarieerd en prachtig onkruidenboeket. Overwoekerd zal het uiteindelijk allemaal vergrassen. Hoe pak ik dat aan ? Wie het weet mag het zeggen.

 

 

Hieronder helemaal eind oktober, strakke voren, klaar voor de winter, klaar voor nog een stukje voor vogels en insecten.

 

 

In de grazen omloper langs de kreek een muizenholletje. Lijkt veel groter maar dat komt door de manier van fotograferen. Ook bisamratten trekken hun wissels naar de overvloed.

 

 

 

 

 

 

Zonnebloemen, een bonte variatie in groei en bloei, worden graag veel en snel leeggegeten. Das dus geen vogelwinterkost. Heb wel zelf ook geoogst.